Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 263 7262

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 20 361 0258
A  helyes és időszakos szájhigiénia a legfontosabb alapja annak, hogy elkerüljük a jövőbeli problémákat.
A mindennapi rendszeres fogmosás elengedhetetlen.
Azonban minden fogorvosunk azt javasolja, időszakonként keresse fel a rendelőnket,
kérjen véleményt, és győződjön meg róla, hogy minden rendben van!
 
Rendelőnkben kiértékeljük a szájhigiénia fenntarthatóságát, és egészségét.
Jelezzük, amikor profi kezelésre lenne szükség!
 
A professzionális kezelés előnyei A jó fogászati ​​higiénia megakadályozza a későbbi fogágy betegségek kialakulását, és tökéletes állapotban tartja a fogakat.
 
Egészséges marad, él és dolgozik. Elkerüli a rossz lehelet problémáját!
 
A szájüregben a nehézkesen elérhető területeken olyan részek találhatóak, amelyek a jövőben a fogkő fő alkotóelemei lesznek. A Haifa Dent rendelőben fájdalommentes kezeléseket és nagyszerű eredményeket érhetünk el.
 
Ha a higiénia nem kielégítő, akkor felhalmozódik a plakk, amely lágy, fehéres réteget eredményez. A fogínyhez, nyelvhez tapad.
Ez a parodontális betegségek előjele.
 
Fogínygyulladást a baktériumok elszaporodása okozza. Ez a parodontális betegség legsúlyosabb változata. Gyulladást, vörösséget és vérzést okoz.
 
A fogínyproblémához vezető út utolsó állomása, a foggyökérhártya gyulladás. Periodontális betegség. Ez a legagresszívabb változata fogágy betegségnek.
 
A fogászati ​​tisztítás gyakorisága az egészségi állapot és a szájhigiénia függvényében változik. A szokásos megoldás évente egy-két alaklom.
 

Haifa Dent szájhigiénés kezelések

 
Fontos, hogy igénybe vegyük a professzionális lehetőségeket is annak érdekében, hogy megőrizzük mosolyunk szépségét, szájüregünk egészségét. A professzionális szájhigiéniás kezeléseket erre kiképzett dental higiénikusok végzik. A szájhigiéniás kezelés során a dental higiénikus/ fogászati higiénikus teljes körűen megtisztítja fogait a lepedéktől és fogkőtől, majd egy szájhigiéniás tanácsadás részeként elmagyarázza, hogy mindennapjai során hogyan tudja lehető legjobban ápolni fogait.
 
A fogmosás után azonnal elkezdődik a lepedékképződés a fogainkon. S az eltávolítatlan lepedékből fogkő alakul ki, mely otthoni módszerekkel már nem eltávolítható fogainkról. A fogkő pedig nem csak esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem súlyos fogágy-betegség indukálója is lehet, ha nem kerül időben eltávolításra.
 
Milyen eljárásokkal történik a szájhigiéniás kezelés?
 
A tökéletes tisztaságot két lépésben az ultrahangos fogkő-eltávolítás és Air-Brush só polírozás jelenti. A fogkő-eltávolítás (depurálás) során a durvább fogkövek, nagyobb szemcsék választhatóak le a fogak felszínéről. A só polírozás pedig tökéletesen eltávolít minden felrakódott elszíneződést. A professzionális szájhigiéniás kezelés tehát nem egyenlő pusztán a fogkő eltávolításával. Meg kell szüntetni az egyéb, plakkretineáló tényezőket.
 
Az ultrahangos fogkő-eltávolítást követően a dental higiénikus polírozással tisztítja meg a fogfelszínt egy finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával. A nehezen hozzáférhető helyeken porfúvó polírozó kerül alkalmazásra, amely nagy nyomással apró szemcséjű porszemcséket fúj a fog felszínre, így távolítva el az apró lerakódásokat. Az így létrejött sima felületen nehezebben tapad meg a lepedék. Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés 20-40 percet vehet igénybe, s a kezelés nem igényel semmilyen formájú fájdalomcsillapítást, hiszen fájdalommentes eljárásokat alkalmaz.
 
A szájhigiéniás kezelést évente legalább kétszer javasolt igénybe venni, hogy fogaink és a fogágy egészségessége megmaradjon.
 
Továbbiakért javasoljuk, tekintse meg az Esztétikai kezelések című fejezetünket.

Visszahívás kérés


Non-stop fogászati ügyelet!

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írjon fogorvosi rendelőnknek üzenetet!

Megnézem