Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 263 7262

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 20 361 0258

Az öt leggyakoribb fogászati ​​probléma

Sok probléma lehet a fogakkal, amelyek problémát okozhatnak akár egy életen át.

A probléma jellemzői minden egyes embernél eltérőek.

Lehet az táplálkozási szokás, dohányzás, vagy genetikai hajlam. Hogyan lehet fentartani a megfelelő szájhigiéniát? Rendszeresen látogasson el a fogorvoshoz, aki segít a száhigiénia fentartásában és tanácsokkal látja el.
 

Ferde - szabálytalan alakú fogak

A szabálytalan fogak szükségessé teszik a fogszabályzó készülék felhelyezését. Ezzel javítja a fogak rossz helyzetét mindaddig, amíg elérik a helyes pozíciójukat.
A szabálytalan fog előfordulásának több oka van. Előfordulhat genetikai hajlam, a fogak rossz fejlődése, a gyermekkorban tapasztalt rossz szokások, például az ujj a szájba, stb.
 

Fogszuvasodás

Fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati probléma, és bármely életkorban előfordulhat.
Általában a nem megfelelő szájhigiénia eredménye, valamint az élelmiszer, szénhidrátokban gazdag cukrok, a dohányzás, és az időszakos fogorvosi felülvizsgálatok elmulasztása. Ezek hatással lehetnek minden a fogra, a fogínyre és a foggyökérre. Általában a konzervatív kezelés jó megoldás, de súlyos esetben szükség lehet az érintett fog eltávolítására.
 

Fogágybetegség

Fogágybetegség, amelyet általában a rossz fogászati ​​higiénia és a dohányzás okoz.
A kezdeti tünetek, az íny gyulladása és vörössége, valamint a vérzés és a fájdalom. Ebben az esetben a fogínygyulladás még visszafordítható, ha a fogorvos által jelzett kezelést követik. Súlyos, előrehaladott állapotban parodontitis alakulhat ki, ami magában foglalja a fogíny visszavonulását és a fogakat támogató szövetek elvesztését. Parodontitis során a károsodás már érinti a rögzítő szöveteket. Az ínygyulladás mellett megjelenik a tasakképződés, parodontális tapadásveszteség. Sürgős kezelésre van szükség, a betegség krónikussá válhat, és még műtétet is igényelhet. Az okozati tényezők kiküszöbölését követően maradandó károsodással gyógyul. Az elpusztult fogágy nem nő vissza.
 

Szájszag

A szájszag, az elhanyagolt orális higiénia, valamint egyéb fogászati betegségek, mint például a periodontitis, lepedékképző baktériumok lerakódása okozza.
 

Fogcsikorgatás

Fogcsikorgatás amelyet általában a stressz és néha genetikai tényezők is okozzák. Egyértelmű tünete a fogak csiszolása, általában alvás közben.

 


Visszahívást kérek


0-24 órás magán fogászati ügyelet!

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem