Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 263 7262

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 20 361 0258

Parodontológia - az egészséges fogágyért

 
Sokan nem is gondolunk bele, mekkora kincs a stabil, erős fogazatunk, amíg nem kerülünk a közelébe annak, hogy elveszítsük fogainkat. A fogágy (az íny, a csont, a gyökérhártya) különböző megbetegedései a fog meglazulását és kihullását okozzák. Erre szolgál gyógyírként a parodontológia
 
A fogágyat érintő betegségek idős korban már a természetes élettani folyamat következtében is kialakulhatnak, de fiatalabb korban is előfordulnak. A fogak megőrzése érdekében fontos a parodontológiai kezelés, amikor is a szakorvos gondoskodik arról, hogy eltávolítsa a fogágybetegséget okozó baktériumokat a fogágyból, így megszüntetve és megelőzve a gyulladást, valamint védve a fogak épségét és stabilitását - beágyazottságát. 
 

Lazák a fogai? Ne aggódjon, lehet, hogy elég a fogak sínezése.

 
Foglazulás esetén nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, hiszen ilyenkor még van lehetőség a kilazult fogak rögzítésére. Az gyik megoldás a meglévő fogak sínezése.
 
Ez azt jelenti, hogy valamilyen fix egységbe foglalják a fogakat, és ez az egység rögzíti a kilazult fogakat is. Ha néhány fog meglazult, akkor azokat, valamint a velük szomszédos, még nem laza fogakat lecsiszolja a fogorvos, és koronákkal egybeöntve rögzíti az egészet.
 
Ilyen esetben természetesen még fokozottabb hangsúlyt kell helyezni a fogmosásra, a fogak alapos tisztítására - ám a fogak így még hosszú éveken keresztül a szájban maradhatnak.
 

Parodontológiai kezelések

 
A fogágybetegség nem visszafordítható folyamat, azonban a csontveszteség és a gyulladás megállítása lehetséges.
 
Előkészítő kezelésként általában ultrahangos fogkő-eltávolítás történik az íny felett és íny alatt is. Gyakran előfordul, hogy olyan nagy kiterjedésű szuvasodással fordul valaki a fogorvoshoz, hogy a preparált üreg, vagy korona határa mélyen az íny alá esik. Fogeltávolítás helyett ma már lehetséges ezeknek a fogaknak a megmentése is az által, hogy a fogat a fogorvos kissé kiemeli az ínyből, aminek következében a koronai rész meghosszabbodik és a fog biztonságos helyreállítása elvégezhető. 
 

Ha rendellenességet tapasztal szájnyálkahártyáján, ne habozzon felkeresni minket, segítünk!

 
A szájhigiéné, a helyes fogápolási rutin természetesen jelentősen hozzájárul fogaink és szájnyálkahártyánk védelméhez. Azonban minden elővigyázatosság ellenére is előfordulhatnak olyan esetek, amikor fájdalmat, elszíneződést, vagy egyéb rendellenességet tapasztalunk a szájüregben. Ilyenkor érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, hiszen adott esetben igen komoly, súlyos állapotok előzhetőek meg az időben elvégzett beavatkozásokkal. 
 

Amennyiben parodontológia problémája van, mielőbb keressen fel egy parodontológus szakorvost.

Szolgáltatásunk a Haifa Dentbe és a Teleki Dentalban érhető el.

 


 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 

 


Visszahívást kérek


0-24 órás magán fogászati ügyelet!

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem