Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 263 7262

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 20 361 0258

A fogtömés ára - Tudnivalók és tényezők amik befolyásolják a költségeket

 

Ha fogászati beavatkozások árairól van szó, egy tanácsot érdemes megfogadni: minél hamarabb cselekszünk, annál kisebb költségekkel számolhatunk. A rendszeres, legalább félévente történő fogkő-eltávolítással könnyebben megelőzhető a fogszuvasodás. Ha időben elmegyünk fogtömésre, megúszhatjuk a fájdalmas, költséges, több alkalomból álló gyökérkezelést. Ha félünk a fájdalomtól vagy a fogorvosi költségektől, könnyen még nagyobb költségbe verhetjük magunkat, sőt, a fogsorunkat is kockáztatjuk.

Lássunk tehát tisztán: mi befolyásolja a fogtömés árát?

A károsodás mértéke

Mint ahogy arról fentebb is beszéltünk már, minél előbb, annál jobb. Pozitív irányba befolyásolja a fogtömés árát, ha időben cselekszünk. Ha megnézzük egy fogorvosi rendelő árlistáját láthatjuk, hogy bizony aközött is van különbség, hogy egy fog hány felülete szorul tömésre. Ha pedig nagyon nagy kár keletkezik a foganyagban, azt csak inlay/onlay beavatkozással lehet orvosolni, ami egy magasabb árfekvésű fogászati beavatkozás, lehetséges járulékos költségekkel, pl. átmeneti cement tömés.

Fogtömés árak - Miért fontos időben észlelni a szuvasodást?

A fogtömések árazása rendszerint foganként van meghatározva. Minél inkább kerültük a fogorvosi rendelőt, annál nagyobb az esély rá, hogy talán nem csak egy, hanem több szuvas fogunk is van. Ez értelemszerűen megsokszorozza a költségeinket, vagy magasabb kategóriájú ellátást igényel.

Milyen tömést szeretnénk?

Az esztétikai tömések funkciója általában a fogszuvasodás megszüntetése, ami főleg az őrlő fogakat érinti, ritkább hogy megjelenjen a metszőfogakon. Mégis, előfordulhatnak olyan problémák, amelyek az elülső fogak felszínén okoznak kopást, pl saverózió. Ilyen esetekben például a páciens döntése, milyen eljárást választ (kivéve, ha nagyon előrehaladott mértékű a károsodás), pl direkt héj egy magasabb árfekvésű szolgáltatás szokott lenni a fogorvosi rendelőkben. 

A fogtömés ára akár “aranyárban” is lehet, és ez szó szerint értendő, hiszen az inlay/onlay kérhető akár aranyból is, ilyen esetben egy alapdíj mellett az arany mindenkori ára szokott irányadó lenni. 

Kifejezetten költségesnek számítanak a konzerváló fogászati kezeléseknél a préskerámiából készült pótlások is.

Járulékos költségek

Ha már kiderült, milyen eljárás a számunkra legmegfelelőbb, akkor mindenképpen érdemes tájékozódni a járulékos költségekről. Ilyenek lehetnek például az ideiglenes tömések, a gyógyszeres alábélelés, vagy pedig a kofferdam izolálás.

 

Láthatjuk tehát, hogy sok tényező befolyásolja a fogtömés végleges árát. Érdemes már az eljárás megkezdése előtt tájékozódni, hogy mindennel együtt nagyjából milyen összeg az, amit rá kell szánnunk: több felületet kell tömni? Esetleg szükséges lehet inlay/onlay? Hány fogat érint a szuvasodás? Kérjük meg bátran a rendelő munkatársait hogy segítsenek eligazodni az árlistán!

A legfontosabb, hogy ha már szükséges, minél előbb megtörténjen a fogtömés, utána pedig rendszeres fogászati kontrollvizsgálaton vegyünk részt, hogy megelőzhessük a fogszuvasodást.

Fogtömés árak Budapest

Ha Budapesten keres fogtömés szolgáltatást nyújtó fogorvosi rendelőt, ne habozzon, keresse fel a Haifa Dent-et a honlapon található elérhetőségeken.

A Haifa Dent-nél a fogtömés ára aktuális árlistán tekinthető meg.


Visszahívást kérek


0-24 órás magán fogászati ügyelet!

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem