Foglaljon időpontot!

Rendelő telefonszáma: +36 20 263 7262

Foglaljon időpontot!

Központi telefonszám: +36 20 263 7262

Ha fájdalmat vagy érzékenységet tapasztal a fogaknál, kérjen a Haifa Dent fogorvostól lehető leghamarabb konzultációt!
Gyökérkezelés lehetővé teszi a természetes fogak megőrzését.
 Mivel nincs semmi jobb, mint a saját fog, a legkonzervatívabb megoldást ajánljuk.
 Amikor a fog érzékeny, az első pillanattól kezdve fogszuvasodásnak tűnik.
 Rendszeres fogászati ellenőrzés nélkül, gyakran nem veszünk észre semmit mindaddig,
amíg az érintett fog fertőzése a fogideget el nem éri, és nem okoz nagyon nagy fájdalmat.
 
A gyökérkezelés aprólékos nélkülözhetetlen eljárás, amely megpróbálja megmenteni a fogat.

Haifa Dent Gyökérkezelés

Az endodoncia, vagyis a gyökérkezelés a fogbél illetve a foggyökér körüli szövetek megbetegedéseinek megelőzését, és elváltozásainak kezelését célzó fogászati szakterület. Endodonciai beavatkozások alatt tehát a fogbélszövetet érintő kezelések értendők.
 
Mikor javasolható a gyökérkezelés?
 
Olyan esetekben javasolható, amikor a szuvasodás elérte a pulpakamrát, és a baktériumok már megfertőzték azt, érzékenységet, esetleg fájdalmat okozva a páciensnek. Javasolt akkor ha a pulpakamra valamilyen baleset következtében megnyílt, begyulladt, vagy az ér- és idegképletek felszívódtak, vagy amennyiben a fog elhalt, ha a fog enyhe, időszakos fájdalmat okoz, illetve melegre érzékeny. Vannak olyan esetek, amikor az elhalt fogbél gyulladást okoz a foggyökér körüli csontban, ami fájdalommal, esetenként arcduzzanattal, lázzal is járhat. Indokolt lehet a gyökérkezelés fogágybetegségek esetén, vagy korona készítésekor.
 
Mi is az a gyökérkezelés és hogyan zajlik?
 
A fog a s koronából, és egy vagy több, az állcsontban elhelyezkedő gyökérből áll. A gyökerek feladata, hogy rögzítsék az állcsontban a fogakat. A fog található a fogbél, ami idegeket tartalmaz. Gyökérkezelés esetén a pulpakamrában és gyökércsatornában lévő pulpa eltávolítása történik meg, amit gyökértömés követ, amely a megtisztított csatorna tömőanyaggal való ellátását jelenti.
 
A folyamat első lépése tehát a gyökércsatornák feltárása, feltérképezése és tágítása, majd végső lépése a gyökértömés. A fogaink fogcsoportoktól függően 1-4 vagy akár több gyökércsatornával is rendelkezhetnek, ezért a gyökérkezelés különösen nagy odafigyelést igénylő beavatkozás.
 

Non-stop fogászati ügyelet!